Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Hírek

Ünnepi nyitvatartás, 2020. október 23.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. október 23. – péntek – munkaszüneti nap. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulójának ünnepéhez kapcsolódó időszakban a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságainak ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul.

Tovább

Felhívás, gépkocsibeállók bérlésének lehetőségéről

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában álló gépkocsi-beállók bérlésének lehetőségéről. Az Önkormányzat tulajdonában álló gépkocsi-beállók bérlésére van lehetősége valamennyi magánszemélynek, cégnek, illetve bármely gazdálkodó szervezetnek függetlenül attól, hogy lakóhelye vagy székhelye Józsefvárosban található-e.

Tovább

Ünnepi ügyfélfogadási rend

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. augusztus 20. - csütörtök – ünnep, munkaszüneti nap. Ehhez kapcsolódva a 2020. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 7/2019. (VI.25.) PM rendelet alapján a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságainak ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul.

Tovább

Megszűnik a Józsefváros App mobilalkalmazás

2020. július 30-tól megszűnik a „Józsefváros app” néven ismert alkalmazás. Ennek az oka, hogy a Budapest Főváros Józsefváros Önkormányzata 2020. augusztusától egy átfogóbb és nagyobb terjedelmű új mobilalkalmazást indít, amelynek célja, hogy az eddiginél is kiterjedtebb app álljon a józsefvárosi lakosok rendelkezésére.

Tovább

​Kedvezményes helyiségbérleti lehetőség civil szervezeteknek a Józsefvárosi Önkormányzatnál

A Józsefvárosi Önkormányzat számára fontos, hogy a kerületben sok civil szervezet találjon otthonra. Ennek érdekében az Önkormányzat lehetőséget biztosít a kedvezményes helyiségbérletre azoknak a civil szervezeteknek, amelyek az alábbi területeken tevékenykednek: Önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó tevékenységet végző szervezet részére történő új bérbeadás esetén az alap bérleti díj éves mértéke a helyiség ÁFA nélküli beköltözhető forgalmi értékének a 6%-a. Az, hogy ez pontosan mennyi, csak azután derül ki, miután a kérelem beérkezik és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) megrendeli a helyiség forgalmi értékének megállapítására szolgáló értékbecslést. Ezután ebből lehet számolni a bérleti díjat.

Tovább

Nyitvatartási idő változás a Teleki téri Piacon

A kereskedőink körében végzett felmérés, a vásárlói szokások és az üzemeltetői tapasztalatok alapján a Teleki téri Piac nyitvatartási rendje 2020. július 13-tól az alábbiak szerint alakul: hétfő: 07.00-16.00; kedd-péntek: 07.00-17.00; szombat: 06.00-14.00

Tovább

Visszaállításra kerül a járművel történő, várakozási célú használatért történő parkolási díjfizetési kötelezettség

Tájékoztatjuk önöket, hogy a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendelet valamint a kapcsolódó, a várakozási díj megfizetésének a veszélyhelyzet során alkalmazandó eltérő szabályairól szóló 87/2020. (IV.5.) Kormány rendelet visszavonására tekintettel 2020. július 02. napján üzemkezdettől a Józsefváros területén található valamennyi helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek tekintetében visszaállításra kerül a járművel történő, várakozási célú használatért történő parkolási díjfizetési kötelezettség.

Tovább