Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Kiadó - Helyiség, Üzlet, Vendéglátó, Raktár Budapest, VIII. kerület, Őr utca 6.

További információk

Ár
28 800 Ft (nettó)
Alapterület
48 m2
Helyrajzi szám
35184/A/2
Közös költség
n.a.
Rezsi
29 050 Ft / hó (nettó)
Városrész
Csarnok negyed
Elhelyezkedés
pince (utcai)
Állapot
Felújítandó
Komfortfokozat
-
Energetikai tanúsítvány
EE

Leírás

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága 602/2022. (XI.23.) számú határozata alapján nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet több, a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadására.

Az ingatlan Budapest VIII. kerület, Csarnok negyed kerületrészében, a Tavaszmező utca és a József utca között fekszik, az Őr utcában. Környezetében jellemzően utcafronton álló 2-3 emeletes társasházak épültek, melyek állapota közepes-felújítandó.

A társasház hagyományos tégla építésű technológiával épült az 1910-es években, utcafronti beépítéssel, pince + magasföldszint + 1 emelet kialakítással. Klasszikus belvárosi bérház jellegű épület, belső udvaros, több lakásos, melynek állaga masszív, esztétikai szempontból jó állapotú homlokzattal. 

Az albetét utcafronti bejárattal rendelkezik, a 2 pinceablak is utcafronti, az épülettel szemben állva a bal oldalon helyezkedik el, lejárata korláttal védett. A bejárathoz 3 lépcső vezet le, ahonnan további 4 vezet le a pincébe. Több helyiségre osztott üzlettér: az utcafront felől találjuk a vendégteret, amelyből újabb három lépcső vezet le a raktárba, ahonnan nyílnak a vizes helyiségek. A hátsó raktár OSB lappal van leválasztva, amelyből jobbra szintén nyílik egy kézmosó, valamint a gépészet (villanybojler) is itt látható, (ez a rész az eredeti alaprajzon nem szerepel, a belmagassága is alacsony 1,3m.) A mázas kerámia burkolatok régiek, kopottak.
Belmagassága változó 2,36 m az utcafronti helyiségben, a raktár részen 2,7 m.

Közműórák közül villanyórával rendelkezik, fűtés nincs kiépítve, a vízóra nem hitelesített.

A negyed kapcsolatai minden irányban erősek és jellegzetesek, fontos terekkel (Blaha Lujza tér, Rákóczi tér, Köztársaság tér, Mátyás tér, Horváth Mihály tér) és utcákkal (József körút, Baross utca, Népszínház utca), mely útvonalak mentén nagyforgalmú kiskereskedelmi, szolgáltatói és egyéb vállalkozói tevékenységek alakultak ki.

Tömegközlekedéssel az ingatlan elérhető több autóbusz járattal, 4-6-os villamossal, 72-es, 83-as trolibusszal, az M4 és M3 jelzésű metróval. A megállók az ingatlantól 150-300 méteren belül gyalogosan könnyen megközelíthetők.

A helyiség gépkocsival legkönnyebben a Baross utca – Tavaszmező utca – Őr utca útvonalon közelíthető meg. A parkolás az utcában parkolási díj megfizetése mellett lehetséges.

Az ingatlan összességében jó műszaki állapotú, de felújításra, korszerűsítésre szorul. Rendeltetését illetően leginkább kereskedelmi, szolgáltatói tevékenység végzésére alkalmas üzlettér.

Jöjjön, tekintse meg az ingatlant, és pályázzon!

A kiírt ár tájékoztató jellegű, a minimális nettó bérleti díj értékét jelöli!

Pályázni a mellékletben található feltételekkel lehet!

Megtekintési időpontok: 2023. november 13. - 2023. december 15. között, melyhez előzetes egyeztetés szükséges a Budapest VIII. kerület, Tavaszmező u. 2. szám alatti Ingatlanszolgáltatási Irodában személyesen vagy a +36 1 210 4928; +336 1 210 4929 telefonszámok egyikén.

A pályázat benyújtásának módja: Elektronikus

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. december 15. 13:00

A helyiségekről további információ kérhető a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Helyiséggazdálkodási irodáján személyesen, vagy telefonon a +36-1-216-6962-es számon.

Letöltések