Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Kiadó - Helyiség, Üzlet (üveg portállal, kirakattal), Iroda Budapest, VIII. kerület, Horváth Mihály tér 16.

További információk

Ár
179 800 Ft (nettó)
Alapterület
73 m2
Helyrajzi szám
35194/A/2
Közös költség
n.a.
Rezsi
12 960 Ft / hó (nettó)
Városrész
Csarnok negyed
Elhelyezkedés
földszint (utcai)
Állapot
Komfortfokozat
-
Energetikai tanúsítvány
FF

Leírás

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága 602/2022. (XI.23.) számú határozata alapján nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet több, a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadására.

Az ingatlanok Budapest VIII. kerület, Csarnok negyed kerületrészében, az Őr utca és a Német utca közötti részen találhatóak, a Horváth Mihály téren. Az épülettel szemben VIII. kerület legnagyobb temploma, a Szent József-plébánia templom található, előtte kicsi parkrésszel és parkolóval. A tér délkeleti felén a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete, nyugati felén új irodaépület fekszik. A középületeken kívül a téren historizáló, modern és kortárs lakóházak találhatók zártsorú beépítésben.

Az épület az 1911-ben épült hagyományos tégla építésű technológiával, utcafronti beépítéssel, pince + földszint + 6 emelet kialakítással. Klasszikus belvárosi bérház jellegű épület, belső udvaros, több lakásos, melynek állaga masszív, esztétikai szempontból is jónak mondható, köszönhetően annak, hogy 2016-ban felújításra került a társasház, melynek munkálatait a Józsefvárosi Önkormányzat is támogatta. Az épület falán Sándorfi Ede (szül.: Eduard Skrabánek) szlovák katolikus pap és lapszerkesztő emléktáblája Iátható.

Az albetétek az épület utcafronti részén helyezkednek el, a kaputól balra, utcai bejáratú ingatlanok. Bejáratuk fémráccsal védettek, valamint napellenző ponyvával is el vannak látva, kirakati ablakai nagy üvegportál kialakításúak. A 35194/A/2 hrsz. 49 nm-es ingatlan több kisebb helyiségre osztott, üzlettérből, raktárból, teakonyhából és vizes blokk helyiségekből áll, iroda funkcióval. A 35194/A/3 hrsz. ingatlan 17 nm-es, egylégterű helyiség, egyéb elnevezésű besorolással, raktározási funkcióval.

A korábbi bérlő 2019 őszén felújította az ingatlanokat, melynek során az iroda helyiségben a régi wc-t alakította át teakonyhának, ami mögött egy másik wc megmaradt és mellette egy kisebb helyiséget választottak le, ami jelenleg kézmosóként funkcionál. Ezen kívül mindkét helyiségben burkolatot, falazatot, villanyvezetékeket is cserélt a bérlő. Az üzlethelyiségek nagy belmagasságúak, a teljes belmagasságuk 4,14 m.

A 35194/A/2 hrsz.  ingatlan hűtésére mobil klíma áll rendelkezésre, a melegvíz-ellátásról villanybojler gondoskodik, a fűtés távhőről megoldott. A helyiség riasztóval kiépített, valamint az albetéten belüli vízórával, és a kapualjban elhelyezett villanyórával is rendelkezik. A 35194/A/3 hrsz. ingatlanban csak áram közmű került kialakításra, fűtése távhőről megoldott.

A negyed kapcsolatai minden irányban erősek és jellegzetesek, fontos terekkel (Blaha Lujza tér, Rákóczi tér, Harminckettesek tere) és utcákkal (József körút, Baross utca, Népszínház utca), mely útvonalak mentén erős kiskereskedelmi, szolgáltató és egyéb vállalkozó tevékenység alakult ki.

Tömegközlekedéssel az ingatlanok elérhetőek több autóbusz járattal, 4-6-os villamossal, 72-es, 83-as trolibusszal, az M4 és M3 jelzésű metróval. A megállók az ingatlantól 300 méteren belül gyalogosan könnyen megközelíthetők.

A helyiségek gépkocsival legkönnyebben a Baross utca felől közelíthetőek meg. A parkolás az utcában parkolási díj megfizetése mellett lehetséges.

Az ingatlanok összességében jó műszaki állapotban vannak, de kisebb felújításra szorulnak. Rendeltetését illetően leginkább kereskedelmi, szolgáltatói tevékenység végzésére alkalmas üzlettér.

Jöjjön, tekintse meg az ingatlanokat, és pályázzon!

A kiírt ár tájékoztató jellegű, a minimális nettó bérleti díj értékét jelöli!

Pályázni a mellékletben található feltételekkel lehet!

Kiíró kiköti, hogy a helyiségre csak vendéglátó tevékenységre vonatkozó pályázat nyújtható be.

Megtekintési időpontok: 2023. november 13. - 2023. december 15. között, melyhez előzetes egyeztetés szükséges a Budapest VIII. kerület, Tavaszmező u. 2. szám alatti Ingatlanszolgáltatási Irodában személyesen vagy a +36 1 210 4928; +336 1 210 4929 telefonszámok egyikén.

A pályázat benyújtásának módja: Elektronikus

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. december 15. 13:00

A helyiségekről további információ kérhető a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Helyiséggazdálkodási irodáján személyesen, vagy telefonon a +36-1-216-6962-es számon.

Letöltések