Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Gallyazás ezen a héten is!

Gallyazás

2023 február 16-án csütörtökön a Bíró Lajos utcában gallyazás lesz!

Ahogy azt a kerület lakói már megszokhatták, a kertészeti kollégák télen is, rendszeresen ellenőrzik a kerületben található fákat, hiszen a Városüzemeltetés elsődleges feladata a Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületek teljes körű fenntartása, karbantartása, állagmegóvása. Különösen fontos ez, szélviharok, jegesedés, téli időjárás okozta problémák esetén is. De vajon miért szükséges általában a gallyazás? A vezetékek miatti gallyazás csak egy ok a sok közül. A gallyazás oka lehet a beteg és elszáradt növényi részek eltávolítása, a korona formájának alakítása, így nem nő rá az épületekre, köztéri lámpákra. Ez azért is fontos, hogy az épületekben ne keletkezzen anyagi kár, a közvilágítás zavartalan legyen, és a fák se sérüljenek meg. A veszélyes ágakat eltávolítjuk, hogy az ne szakadjon rá senkire és semmire, így csökkentve az élet és vagyonvédelmi kockázatot. Valamint fontos szempont még az űrszelvényezés. Ennek során a fa koronájának legalsó ágait távolítjuk el, hogy a korona alja magasabbra kerüljön. Ennek célja, hogy a  a alatt a gyalogos, a kerékpáros és gépjármű forgalom, illetve a parkolás zavartalan lehessen. 

A gallyazás a kerületben általában mindig csütörtökön 8-14h között történik, aminek pontos helyszínéről és időpontjáról is mindig tájékoztatjuk a lakosságot. 

Köszönjük a Tisztelt Lakók megértését és együttműködését, amihez nélkülözhetetlen, hogy a megjelölt időpontban ne parkoljanak az adott úton, utca szakaszon, segítsék kollégáink munkáját.