Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Gallyazás ezen a héten is!

gallyazas_aprilis

2023 április 6-án a Budapest, VIII. ker József utcában gallyazás lesz!

Beköszöntött a tavasz és a kertészet munkatársai már a tavaszi gallyazást végzik. Hogy miért van szükség a fák rendszeres gallyazására? Ennek oka lehet a beteg és elszáradt növényi részek eltávolítása, a korona formájának alakítása, így nem nő rá az épületekre, köztéri lámpákra. Ez azért is fontos, hogy az épületekben ne keletkezzen anyagi kár, a közvilágítás zavartalan legyen, és a fák se sérüljenek meg. A veszélyes ágakat eltávolítjuk, hogy az ne szakadjon rá senkire és semmire, így csökkentve az élet és vagyonvédelmi kockázatot. Valamint fontos szempont még az űrszelvényezés. Ennek során a fa koronájának legalsó ágait távolítjuk el, hogy a korona alja magasabbra kerüljön. Ennek célja, hogy a fa alatt a gyalogos, a kerékpáros és gépjármű forgalom, illetve a parkolás zavartalan lehessen. 

A gallyazás a kerületben általában mindig csütörtökön 8-14h között történik, aminek pontos helyszínéről és időpontjáról rendszeresen tájékoztatjuk a lakosságot. 

Köszönjük a Tisztelt Lakók megértését és együttműködését, amihez nélkülözhetetlen, hogy a megjelölt időpontban ne parkoljanak az adott úton, utca szakaszon, segítsék kollégáink munkáját.