Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Rezsiemelés 2022

rezsi_2022

Tájékoztatás az önkormányzati házak lakóinak

Ahogy arról a józsefvárosiak is értesülhetett az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják. Hogy hogyan is alakul ez az Önkormányzati házak esetén? 

Valamennyi Józsefvárosi önkormányzati bérlakás – az előírásoknak megfelelően tett önkormányzati nyilatkozatok után – továbbra is lakossági fogyasztónak minősül földgáz és villamosenergia tekintetében. 

Tehát a józsefvárosi önkormányzati bérlakásokban élőkre ugyanazok a rezsiszabályok vonatkoznak, mint minden más lakossági fogyasztóra. 

 

(A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint 2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz az egyetemes szolgáltatásba regisztrált mérőóránként a villamos energia esetében évi 2.523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1.729 m3, azaz 59.132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást, az efeletti fogyasztásra pedig ún. „lakossági piaci ár” lesz érvényes.)

 

Az Önkormányzat a jogszabályi felhatalmazás alapján bejelentette, hogy ezek az ingatlanok lakossági fogyasztóknak minősülnek gáz és elektromos fogyasztás tekintetében. 

 

Azokban az önkormányzati házakban, ahol házközponti fűtés van, a lakók július 1. és következő év június 30. között fűtésdíj előleget fizetnek, amely a tényadatok alapján kerül kalkulálásra. Az elszámolás után – általában tárgyév szeptember – október folyamán – kerül kibocsátásra az adott időszakra vonatkozó végszámla, mely a tényleges fogyasztást és árakat tartalmazza. A következő időszak fűtésdíj előlegének megállapításához mindenképpen meg kell várni a 2021.07.01 – 2022.06.30. közötti időszak elszámolását és az első emelt díjas számlákat, ez alapján lehet megalapozott döntést hozni az új előlegek tekintetében. Előzetes adatok hiányában nem kívánunk a lakókra felesleges többletterheket róni, ezért kérjük szíves türelmüket az új előlegek minél pontosabb és megalapozottabb megállapítása érdekében!  

Ugyanakkor nem kívánjuk lakóinkat egyszeri nagyobb kiadással sem terhelni, ezért a 2022/2023. évi előlegeket várhatóan módosítjuk majd (indokolt esetben többször is), annak ismeretében, hogy az árak hogyan változnak tovább.

További információk: - Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.

Vagyongazdálkodási Igazgatóság

1084 Budapest, Őr u. 8.

Ügyfélfogadás: 

H: 13:30-18:00

Sz: 8:00-12.00. 13:00-16:30

P: 8.00-11:30

Ide írhatnak: vagyongazdalkodas@jgk.hu