Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Lakossági tájékoztató

A Kúria Önkormányzati Tanácsának 2021. június 11-i ideiglenes döntése értelmében Józsefvárosban díjkedvezménnyel lakossági várakozási hozzájárulás nem adható. 

Annak érdekében, hogy ez a kerület lakóinak ne okozzon szükségtelen hátrányt, az önkormányzat illetve a kerületi parkolási igazgatóság a következőképpen fog eljárni: 

Aki a kerületi rendelet alapján jogosult lenne a meghatározott kedvezményre és a melléklet szerinti formanyomtatványon fizetési halasztási kérelmet terjeszt elő, a kedvezmény összegének megfelelő összeg megfizetésére 2021. december 31. napjáig fizetési haladékot kap. 

Ha olyan jogosult nyújt be lakossági várakozási hozzájárulás iránti kérelmet, aki 2021. évre már rendelkezett díjmentes lakossági hozzájárulással, de időközben a gépjárművét lecserélte, az új hozzájárulás kiadásakor a korábbi kérelem elbírálásakor hatályos szabályok szerint kell eljárni. 

A fenti eljárás június 17-től érvényes. A parkolási rendszer informatikai átállása június 25-ét követően várható, addig kérjük az igénylők türelmét és megértését! 

Az informatikai rendszer átállása alatt kiszabott pótdíjak, a rendszer beüzemelése után a lakossági várakozási engedélyre jogosultaknál törlésre kerülnek. 

A fenti eljárás a Kúria rendeletet érintő jogerős döntését követő napon érvényét veszti.
Az önkormányzat a szükséges lépésekről a döntés kézhezvételét követően dönt.

 

Letölthető nyomtatványok:

  1. Halasztási kérelem (1)
  2. Halasztási kérelem (2)